top of page
Keresés
  • fleurrituelles

Holdciklusok hatása testünkre és szellemünkreA Hold járását ősidők óta vizsgálja az emberiség. Az égitestek egymásra gyakorolt tömegvonzása befolyással van a Föld óceánjainak és tengereinek ár-apály változására. Arisztotelész szerint épp ezért van ekkora hatással az emberi testre is, mivel testünket 65-72% -ban víz alkotja.


Újhold


Újhold idején a Hold és a Nap egy vonalban helyezkednek el, ezért gyakorlatilag a Holdból alig látszik egy kis szelet. Ilyenkor energikusnak, ötletekkel telinek érezzük magunkat, hisz ez az időszak a legmegfelelőbb az új célok kitűzéséhez , az új tervek magjainak elvetéséhez. Kiváló méregtelenítéshez és tisztítókúrák elkezdéséhez.

Vegyünk rituális fürdőt, mellyel kitisztíthatjuk a gondolatainkat és ezáltal az új dolgokra tudunk koncentrálni.


Növekvő Hold


Ez az időszak szintén alkalmas új dolgok elkezdéséhez, ugyanakkor ez az idő a lelki megújulás ideje. Ilyenkor szervezetünk is befogadóvá válik ezért érdemes elhalmoznunk magunkat vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Növekvő Hold idején alkalmazzunk ránctalanító arcmasszázst szérummal, használjunk arcpakolást, mivel bőrünk is könnyebben felveszi ilyenkor a tápanyagokat.
Telihold


Érzelmileg ilyenkor instabilabbak , zaklatottabbak vagyunk. Sok természeti nép hagyománya szerint, ez az egyik legerősebb energiájú fázisa a Holdnak. A sérülések lassabban gyógyulnak Telihold idején. Ám szellemileg nagyon is pozitív hatásai vannak.

A kreatív, alkotó folyamatokat is jó irányba befolyásolja. Vegyünk rituális fürdőt, amellyel megválunk negatív gondolatainktól és az olyan érzelmektől, amelyek már nem szolgálják a fejlődésüket, ezzel is készülve a következő ciklus fő feladatára, az elengedésre.


Fogyó Hold


Ez az időszak az elengedés ideje, nagyon jó alkalom a régi, felesleges holmik kidobására, amik negatív érzéseket keltenek bennünk. A kozmetikai kezeléseket, nyirokmasszázst is jó erre az időszakra beiktatni, mert ezek beindítják testünk méregtelenítő folyamatait.

57 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page