Keresés
  • fleurrituelles

Mi az a Sheavaj és miért jó, ha rendszeresen használjuk?

A sheavaj egy olyan zsíros anyag, amelyet a shea fa diójából vonnak ki. A legtöbb sheavaj Nyugat-Afrikából származik, ahol ezek a fák őshonosak.

A sheavajat nagyon régóta használják kozmetikai összetevőként, mert vitamin és zsírsav koncentrációja könnyen beszívódik a bőrbe. Elsősorban hidratálására, a bőr nyugtatására és kondicionálására ajánlott.


11 ok, amiért érdemes hozzáadni a napi bőrápolási rutinunkhoz;

Minden bőrtípusra alkalmazható A sheavaj egy dióféle terméke, ezért sokan félnek a használatától, de ellentétben a legtöbb diótermékkel, nagyon alacsony a fehérjetartalma, amely allergiát válthat ki.

Nem tömíti el a pórusokat és nem tartalmaz olyan kémiai irritáló anyagokat, amelyek kiszárítják a bőrt.

Remek hidratáló A sheavajat jellemzően hidratáló hatása miatt használják. Ezek az előnyök a shea zsírsav tartalmához kötődnek. Segít megtartani a nedvességet, és csökkenti a kiszáradás kockázatát.

Nem lesz tőle zsíros a bőröd A sheavaj nagy mennyiségben tartalmaz linolsavat és olajsavat. Ez a két sav kiegyensúlyozza egymást, ez azt jelenti, hogy a sheavaj könnyen felszívódik, és nem teszi zsírossá a bőrt.

Gyulladáscsökkentő A sheavaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez segíthet minimalizálni a környezeti tényezők, például a száraz időjárás által okozott irritációt, valamint a gyulladásos bőrbetegségeket, például az ekcémát.

Magas az antioxidáns tartalma A sheavaj jelentős mennyiségű A- és E-vitamint tartalmaz, ami azt jelenti, hogy elősegíti az erős antioxidáns aktivitást.


Az antioxidánsok fontos öregedésgátló szerek. Megvédik a bőrsejteket a szabad gyököktől, amelyek a bőr idő előtti öregedéséhez és fakó megjelenéséhez vezethetnek.


Segíthet megelőzni a pattanásokat A sheavaj különféle zsírsavakban gazdag. Ez az egyedülálló összetétel segít megtisztítani a bőrt a felesleges zsírtól (faggyútól). Az eredmény a bőrben lévő olajok természetes egyensúlyának helyreállítása, ami segíthet megállítani a pattanásokat, mielőtt azok megjelennének.

Fokozza a kollagéntermelést A sheavaj triterpéneket tartalmaz. Ezek a természetben előforduló kémiai vegyületek deaktiválják a kollagénrostok pusztítását. A sheavajas arckrémek minimálisra csökkentik a finom ráncok megjelenését, így teltebb bőrt eredményezhet.

Segíti a sejtek regenerálódását A szervezeted folyamatosan új bőrsejteket termel, és megszabadul az elhalt hámsejtektől. A sheavaj hidratáló tulajdonságaival és antioxidánsokkal együtt, segítsenek a bőrnek egészséges új sejteket létrehozni.

Segíthet csökkenteni a striák és a hegesedés megjelenését A sheavajas krémek elősegítik a bőr gyógyulását, minimálisra csökkentve a striák és a hegesedés megjelenését.

Természetes fényvédő A sheavaj önmagában nem használható hatékony fényvédőként. De a sheavaj használata a bőrön némileg további fényvédelmet ad, ezért nyugodtan használható a kedvenc fényvédőtökkel együtt.

A sheavaj becsült SPF-értéke 3-4.

Hogyan használjuk a sheavajat? Sheavajat közvetlenül a bőrre érdemes kenni . A sheavajas krémeket érdemes picit felolvasztani használat elött, hogy felvitele könnyebb legyen.



79 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése